Fluisteraggregaat

Een fluisteraggregaat huren? Het is een stil aggregaat, dat we ook wel kennen als een inverter of een inverter-aggregaat. In het Nederlands zou dat zelfs een wisselrichter of een omvormer worden, waar we in de volksmond niet altijd gebruik van maken.

Een fluisteraggregaat biedt op die manier de mogelijkheid om een lage spanning om te zetten in een hoge spanning of precies andersom. Dat biedt de mogelijkheid om van 3000V uit de bovenleiding te gaan naar 230V zodat we daar thuis en zakelijk gebruik van kunnen maken. Een fluisteraggregaat biedt die functionaliteit, en voegt daar bovendien nog wat aan toe. Ook de frequentie verandert. Op die manier ontstaat er stabiele en bruikbare wisselstroom, om allerlei apparaten op aan te kunnen sluiten.

U kunt online een fluisteraggregaat huren, bijvoorbeeld om daar gebruik van te maken voor gevoelige apparatuur. U heeft de keuze uit verschillende modellen. En mocht u daar zelf niet goed uitkomen, dan staan onze specialisten graag voor u klaar om u te adviseren.

Fluisteraggregaat of een inverter

Een fluisteraggregaat of een inverter huren en benieuwd hoe u daar gebruik van kunt maken? Een aggregaat werkt standaard met een verbrandingsmotor. Die loopt nooit helemaal op dezelfde snelheid, waardoor er schommelingen in de stroom ontstaan. Apparaten hebben echter een stabiele aanvoer nodig, om goed te kunnen functioneren. Een fluisteraggregaat helpt de pieken en dalen eruit te halen, zodat de juiste stroom ontstaat om daar de apparaten die u wilt gebruiken op aan te kunnen sluiten.

Speciaal voor gevoelige apparatuur

Afhankelijk van de apparaten die u wilt aansluiten is het verstandig om gebruik te maken van een fluisteraggregaat. Bij een krachtige boor is dat bijvoorbeeld niet zo belangrijk. Schommelingen in de stroom zijn nauwelijks merkbaar, omdat het apparaat veel stroom nodig heeft. De schommelingen vallen in het niet, waardoor u gewoon door kunt met het werk dat er moet gebeuren. Een hoge piek in de stroom zal bovendien de boor niet beschadigen, zodat u ook daar geen rekening mee hoeft te houden.

Dat ligt anders op het moment dat u gebruik wilt maken van een laptop, een radio of andere specialistische meetapparatuur. Die apparaten zijn veel meer afhankelijk van stabiele stroom, waardoor het niet zomaar mogelijk is om die aan te sluiten op een willekeurig aggregaat.

De kleine en elektronische onderdelen in de speciale apparatuur is vaak gemonteerd op een groene printplaat. Die is niet geschikt voor grote schommelingen in de stroom. Een piek zou tot problemen leiden, net als een dal dat ertoe leidt dat er niet genoeg stroom beschikbaar is. Op die manier kan een apparaat gaan haperen en ontstaan er makkelijk problemen. Sterker nog, een te sterke schommeling kan er eenvoudig toe leiden dat een laptop of een apparaat niet meer bruikbaar is.

Fluisteraggregaat en andere modellen huren: vrijblijvende offerte

Een fluisteraggregaat biedt in die gevallen uitkomst. De gelijkstroom die er wordt aangeboden zorgt ervoor dat het mogelijk is om met speciale apparatuur te werken, die niet bestand is tegen eventuele pieken en dalen die er anders kunnen ontstaan.

Wilt u een aggregaat huren en zoekt u daarvoor naar de verschillende mogelijkheden? Bekijk het dieselaggregaat en bijvoorbeeld een benzine aggregaat. Houd er ondertussen rekening mee dat de verschillen in stroom niet geschikt zijn om zomaar alles op aan te sluiten. Als alternatief kunt u gebruik maken van een fluisteraggregaat, waar we u bovendien meer over kunnen vertellen. 

Benieuwd naar de mogelijkheden en ook naar de kosten op het moment dat u graag gebruik zou maken van een fluisteraggregaat of een inverter? Neem contact met ons op of vraag direct een vrijblijvende offerte aan, wij horen graag van u.

Spoed? Neem direct contact op

of bij een geplande onderbreking


    * Deze kunt u vinden op de hoofdschakelaar in uw groepenkast